Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
Iz medija

Iz medija (26)

Ponedjeljak, 01 Prosinac 2014 23:16

Općina Orebić kupila 'Lovor' i 'Tamaris'!

Napisao/la

Kako prvi doznajemo, Općina Orebić je danas na licitaciji uspjela kupiti dvije brodice koje prometuju na liniji Orebićanima od životne važnosti - 'Lovor' i 'Tamaris'. U sedmom krugu licitacije prodani su za 2,55 milijuna kuna, a kupljeni od Mediteranske plovidbe u stečaju. 

U organizaciji Lokalne akcijske grupe LAG5 u Kuventu je u četvrtak i petak održana radionica 'Upravljanje projektnim ciklusom'
Ove se godine i Pomorski muzej u Orebiću priključio  'Noći muzeja' - manifestaciji koja se ove godine održala u više od 100 hrvatskih gradova i mjesta.  Noć  muzeja se u Hrvatskoj se održava od 2005. u oragnizaciji Hrvatskog muzejskog društva, a koncept je začet u Berlinu još 1997.
Predstavnici LAG-a 5, Općine Orebić te Udruge za Orebić prisustvovali su 1. tematskoj radionici za pripremu programa razvoja javne turističke infrastrukture održanoj 17. siječnja 2014 u Ministarstvu turizma.
Ekipa Dalmatinca obranila je naslov pobjednika malonogometnog turnira u Orebiću. Ponovili su priču iz prošlogodišnjeg finala i boljim izvođenjem kaznenih udaraca pobijedili momčad Putnikovića.
 
U tradicionalnoj akciji Večernjeg lista - "Večernjakove čašice", u prošloj je godini, stručni žiri, u kojem su poznati hrvatski enolozi, vinari, somelijeri, ugostitelji i novinari ocijenio je više od 250 uzoraka vina domaćih i inozemnih vinara.
Klape Nava i Geta pozivaju Vas u nedjelju, 22. prosinca s početkom u 18 sati na tradicionalni Božićni koncert klapa, zborova i solista u župnoj crkvi Pomoćnice kršćana u Orebiću.
U petak, 13.12., u dvorani Općine Orebić, od 17 do 19 sati održana je prva u nizu radionica za djecu i roditelje u organizaciji pelješkog kluba udruge roditelja djece s posebnim potrebama 'Moje sunce - Korčula - Pelješac'.

Jučer su povodom Svjetskog dana srca koji je obilježen 29.09., u vrtićima u Orebiću i Potomju provedene akcije u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Županije Dubrovačko - neretvanskei Predškolske ustanove Dječji vrtić Orebić

Ovogodišnja je turistička sezona na poluotoku Pelješcu prema svim pokazateljima bila najuspješnija u njegovoj dosadašnjoj bogatoj turističkoj povijesti.
Stranica 2 od 2

Aktualno:

Sve novosti