Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
Ponedjeljak, 11 Svibanj 2015 23:19

Javni poziv za dodjelu oznake 'Hrvatski otočni proizvod' - 2015

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU nastavlja izvođenje projekta "Hrvatski otočni proizvod" (HOP) u cilju poticanja razvoja otočne proizvodnje kroz prepoznatljivost i jačanje konkurentnosti otočnih proizvoda na tržištu.

Realizacija projekta započela je 2007. godine, a ukupno su do sada oznaku "Hrvatski otočni proizvod" dobila 182 proizvođača (od kojih je 13 ekoproizvođača i 18 proizvođača s oznakom zemljopisnok podrijetla) za 517 proizvoda i proizvodnih linija s 21 hrvatskih otoka i poluotoka Pelješca.

Javni poziv za dodjelu oznake "Hrvatski otočni proizvod", objavljen je u javnim glasilima Slobodna Dalmacija te Novi list, kao i na web stranici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU (www.mrrfeu.hr). Poziv je otvoren do 29. svibnja 2015. godine.

Za dodjelu oznake mogu kandidirati otočni proizvođači (uvjeti su navedeni u Javnom pozivu) koji već imaju neku od postojećih oznaka, ali je i ne moraju imati. Važno je da je proizvod nastao kao rezultat otočne tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacije i invencije, a razina njegove kvalitete mora biti mjerljiva.

Procedura dodjele i korištenja oznake "Hrvatski otočni proizvod" je besplatna kako bi se otočne proizvođače dodatno potaknulo na širenje proizvodnog asortimana i njegovu kvalitetu.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na sljedeće brojeve telefona:
01/ 63 91 919, 01/ 63 91 969, 01/ 64 47 481.

Aktualno:

Sve novosti