Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
Srijeda, 24 Siječanj 2024 09:23

M.A.R.I.O. – Management of Actions to Reduce the outmIgration of yOung educated people

U okviru Programa prekogranične suradnje Interreg Italija - Hrvatska 2021.-2027., prioritetne osi 5 Integrirano upravljanje za snažniju suradnju, specifičnog cilja 5.1. Druga djelovanja radi podupiranja boljeg upravljanja suradnjom, odobreno je sufinanciranje projekta M.A.R.I.O. (eng. Management of Actions to Reduce the outmIgration of yOung educated people) vrijednog 209.830,00 eura.

 Projekt M.A.R.I.O. ima za cilj detaljnije istražiti odlazne migracije mladih i obrazovanih ljudi iz manjih sredina te kreirati i implementirati mjere za smanjenje fenomena „odljeva mozgova“ s prostora projektnih partnera, posebice s obzirom na suvremene mogućnosti koje omogućava rad na daljinu. U okviru projekta se stoga provodi niz aktivnosti kojima se osluškuju suvremene potrebe mladih te se razmjenjuju iskustva i dobre prakse u nastojanjima lokalnih vlasti da zadrže mladu i obrazovanu radnu snagu. Projekt će u konačnici rezultirati lokalnim akcijskim planom za smanjenje odlaznih migracija mladog stanovništva.

Ovaj projekt provodi se u partnerstvu Općine Castelbottaccio, Općine San Michele Salentino i Općine Orebić, a trajanje projekta je predviđeno od 01.07.2023. do 31.12.2024. godine.

Aktualno:

Sve novosti