Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
Utorak, 27 Siječanj 2015 11:03

Noć muzeja u petak u dvorani Općine

Pomorski muzej Orebić organizira Noć muzeja u dvorani Općine.

'I ove godine uključili smo se u manifestaciju HMD „Noć muzeja“.
Tema 1o. Noći muzeja konceptualno se nadovezuje na prošlogodišnju manifestaciju kojom želimo afirmirati nama važna imena i njihovo interpoliranje u programe kulturno-turističkog itinerera.
Noć muzeja održati ćemo u Dvorani Općine Orebić u suradnji sa građanima Orebića, predstavljajući zanimljiv Projekt „Mimbelli – ispred svog vremena“ gospođe Natalie Zokić i gospođe Andree Šain.
U njigovom projektu predstaviti će se zanimljiva izložba. Time se kroz Noć muzeja naglašava važnost potencijalnog razvoja kulturno-turističkih itinerera temeljenih na ponudi kulturnih ustanova kroz iznimno uključivanje lokalnog stanovništva u program Noći muzeja, s naglaskom na mogućnosti razvoja naše općine kroz ličnost obitelji Mimbelli koja je bila vizionarska, univerzalnog uma i velikog dobročinstva za Orebić tog doba.
I večeras potvrđujemo tezu o važnosti kulturnog proizvoda kao realne podloge za povećani posjet muzejima.
Ulaskom Hrvatske u Europsku Uniju, glavni cilj Noći Muzeja postaje djelovanje u skladu sa kulturnom politikom Europske unije koja naglašava stvaranje nove publike kroz reafirmiranje kulture, čime se kulturna ponuda širi prema širem i novom segmentu korisnika.
Program podržavaju i sponzoriraju mnogi partneri , sponzori i pokrovitelji.
Pozivamo Vas na druženje u petak 30. 1. 2015. U 18 sati na druženje u Dvoranu Općine Orebić, uz žensku klapu „Nava“ i mušku klapu „Geta“ iz Orebića.
Kao i uvijek na kraju ćemo se počastiti zahvaljujući darovima žena iz Lige portiv raka Orebić-Korčula-Lastovo-Mlijet ogranak Pelješac i gospodinu Igoru Mikulić iz Hotela Adriatic.
Radujemo se Vašem dolasku.'

Vesna Suhor