Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
Petak, 26 Studeni 2021 11:26

Poziv na radionicu "Moj seoski" 29.11.2021. u dvorani Općine Orebić od 17 do 19 sati

Poziv na radionicu "Moj seoski" za pružatelje usluga seoskog turizma i predstavnike lokalnih turističkih zajednica i akcijskih grupa.
Udruga ruralnog turizma Hrvatske organizira radionicu “Seoski turizam i kako ga zajednički promovirati putem Digitalnog kataloga seoskog turizma Republike Hrvatske” koja će se održati u 29.11.2021. godine (ponedjeljak) u Orebiću, u dvorani Općine Orebić, od 17 do 19 sati.


Radionica je namijenjena poljoprivrednim gospodarstvima koja se bave pružanjem ugostiteljskih i turističkih usluga kao što su vinarije, kušaone, izletišta, agroturizmi, ruralni objekti za smještaj, farme i sl.
Cilj radionice je predstavljanje uloge i važnosti seoskog turizma i njegove digitalne promocije, uz istovremenu prezentaciju web aplikacije moj-seoski.hr koja prikuplja podatke o pružateljima usluga seoskog turizma za prvi Digitalni katalog seoskog turizma RH. Upisom u aplikaciju kojom upravlja Ministarstvo turizma i sporta, korisnici dobijaju pravo na besplatnu promociju putem web stranice Hrvatske turističke zajednice hrvatska.hr u rubrici Ruralni turizam. Primjer upisanih dionika u klasteru Dalmacija – Dubrovnik možete vidjeti ovdje.
Radionicu će voditi Aleksandra Kuratko Pani, voditeljica Udruge ruralnog turizma Hrvatske uz sljedeći dnevni red:
• Predstavljanje učesnika
• Zakonodavni okvir za djelovanje seoskog turizma
• Integracija kulturnih sadržaja u promotivne aktivnosti
• Važnost i alati digitalne promocije seoskog turizma
• Predstavljanje aplikacije moj-seoski.hr i korisničkih uputa
• Diskusija, završne riječi i evaluacija radionice

 

Nakon radionice, predviđeno je održavanje individualnih konzultacija i pomoć pružateljima usluga vezano za upis u aplikaciju moj-seoski.hr. Korisničke upute za pripremu i upis u aplikaciju možete pronaći ovdje. Ukoliko Vam je potrebna pomoć kod upisa u aplikaciju, molimo Vas da se u istu registrirate prije radionice i na radionicu donesete korisničko ime i lozinku.
Svi zainteresirani svoje sudjelovanje trebaju potvrditi do 29.11.2021. godine (ponedjeljak) putem web prijave ovdje, e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonski na 099 6650 634 (Dora).
Radionice se provode u okviru projekta “Stručno osposobljavanje za digitalnu promociju seoskog turizma Republike Hrvatske na domaćem i inozemnim tržištima” uz financijsku potporu Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske te organizacijsku podršku turističkih zajednica, lokalnih akcijskih grupa i članova URTH.

Aktualno: